Monday, 19 November 2007

이 죽일놈의 사랑

Isnin-lamo deh aku x update blog aku..x de la lame sgt..Tp rase mcm lame. Yela, aku update pun bkn sape2 nak duk bace nye...aku je la gila sorg2.."bitchana.."haha..Aku rse mase berlalu dgn sekejap sbb aku sdg sebuk melayan cte 'A Love To Kill'..wahaha..sampai x sempat nak melayan org di sekeliling..cte ni mmg dah lame kuar kat TV..taun lps kot x silap aku..tp aku mane de mase nak tgk as aku kat asrama..(sempat tgk episod terakhir..time Rain mati dgn pompuan tu)..huhu..cte tu mmg menyayat hati..aku blom abes kan lagi cte tuh..tp dlm proses(lagi 3 episod lagi)..aku start tgk cte nih ari Khamis mingu lps..dlm mase 5 ari(dlm jangkaan)aku akan tamatkan cte tu..(no, bkn aku yg TAMATkan..aku yg menghabiskan menonton..ape la aku merapu...mcm korg x phm je..)thanks to www.mysoju.com . Aku dpt tgk dgn bahagia..huhu..W/pn kdg2 badai melanda..(kalo x de connection,tu yg bengang tuh)nak tgk kat 'Youtube' x leh..tataw apesal, populer sgt la tuh..oh, aku dah melalut dr ape yg aku nak buat..ni, aku nak cte kan serba sedikit..sikit je..as u all noe, aku x reti nak buat ayat kias2..bunga2..aku bole buatkan pasu & batang je..haha..(melalut lagi..)

Cte nih psl sorg lelaki yg bernama Kang Bok-goo(Jung Ji-hoon/Rain/Bi) yg keras hati dan ala2 gengster gitu..(tataw nak describe)..Dia mencari abgnye, Kang Ming-goo(Kim Young-jae) yg mengalau dia disbbkan Bok-goo degil(ade la sbb nye..aku pun tarak reti mau x plain).Dlm mase kene halau tu, dia duduk dgn pompuan nih, Han Da-Jeong(Kim Sa-Rang)..tataw nak ckp diorg nih ade hubungan ape,tapi mmg pompuan ni minat kat Bok-goo nih..er..cte ni sepenuhnye menceritakan ttg abg dia yg koma(jatuh dr bangunan sbb terkejut tgk berita awek lame dia, yg tlh ditinggalkan utk memberi peluang Cha Eun-seok(Shin Min-ah) utk menjadi pelakon akan bertunang dgn Kim Joon-sung(Lee Ki-woo) sorg ahli perniagaan yg berjaya)..[dah pulak, ayat aku x bole blah dowh..]..Bok-goo yg baru je bertemu terkejut tgk abg dia yg koma mengambil keputusan utk membalas dendam kat pompuan yg bernama Cha Eun-soek. Dia geram sbb dia x phm knp abg dia bole jd mcm bodoh krn pompuan mcm tu. Jadi Bok-goo ni pun amek kerja sbg bodyguard kpd Eun-seok nih..

And the story begins from here..Eun-seuk pun jatuh cinta dgn Bok-goo...disbbkan kecewa dgn Ming-goo yg disalahpahamkan menggunakan dia utk mdpt $duit$...Bok-goo pun dgn bahagia membalas dendam sedikit demi sedikit dgn mempermainkan perasaan Eun-seok tuh..lame2 dendam bertukar menjadi cinta..[aduih, Zetty!!Wakeup!!]..ops sori2..dan akhirnya, Eun-seok pun dpt tau Ming-goo tu abg kpd Bok-goo..betapa hancur luluh, rentung, terbakar, hangit, berkecai la hati pompuan tu..rse bersalah nye dia kpd Ming-goo krn Eun-seok pun slhphm dia...

Lps tu..setaun berlalu, Eun-seok dah x jd pelakon lagi sbb karier dia musnah sbb Joon-sung dah saman dia..dia pun bekerja kat kedai baju..lps tu dia pun jumpe la balek Bok-goo..dia mintak nak jumpe dgn Ming-goo..dan ape2..dan ape2..[malas nak cte]dia pun jage Ming-goo...Bok-goo dgn Eun-seok terpaksa 'mematikan' hubungan diorg semata2 utk menjaga hati Ming-goo as diorg ber2 mmg syg kan Ming-goo..x lame lps tu, Ming-goo pun ninggal...ha, tu je la aku bole cte, x abes lagi tuh..ade lagi..aku bkn dengki x nak bgtau korg tp dah aku blom abeskan lagi..wahaha...nnt dah abes, aku cte balek(kalau diizinkan la..)

Kesimpulannya, aku mmg puas hati dgn penyampaian cte nih[dah pulak menggelabit]...cte nih cte plg best pnh aku tgk lps cte Stairway to Heaven..cte ni mmg high-klas pun ye ah..best!Tgk ah cte nih..wahaha..aku dah giler..


Smlm dah abes mengecat bilik Kataf yg dulunya berwarna MERAH MENYALA...(ni kira baru nak reti mengecat sbb baru 1st time cat..hahaha..baru la luas sket bilik kataf tuh..malam tu, Kataf mengupah diri sendiri & aku mkn Mcdonald..aku pun bahagia dpt minom Coke(aku mmg kureng sket nak minum ayer yg bergas nih..buat aku saket dada je lebih...)tp skali skala minom, aku rse x salah...wahaha..ok2..better stop now b4 I could get more 'Bitchana..'dlm bahase korea nye 'GILA'..haha...ok2..babai..

No comments: