Monday, 19 November 2007

KAKyah,ape tuh tagged?

Aku pun awal2 tarak phm ape itu meng'tag' org nih..[bese ah, org yg buta IT]..tp stlh membaca Kak Yah & Kataf merepek ape, aku phm la serba sedikit..jd org yg meng'tag' aku ialah KAKyah yg bulat..Betul ckp Kataf, just 2 make my clown sis 2 b happy..hepi ke ceni..ntah..katenya, aku bosan lps PMR..haha..x ah..aku sgt bahagia & gembira..wakaka..

Rules:
1. The tag victim has to come up with 8 different points about his/her perfect lover.
2. Have to mention the gender of his/her perfect lover.
3. Tag eight other victims to join this game and leave a comment on their blog.
4. If you are tagged the second time, there is NO need to do this again.
5. Lastly, and most importantly, HAVE FUN DOING IT. (- ____ -)

As korg tau, aku mmg x suke bersastera mcm kedua2 kakak aku yg KONONYA petah berkata2..lagi2 nak speaking2 nih..aku tuleh ala2 gitu je la ek..

konpem la aku nak yg jantan tulen, lelaki yg x de campuran2...bak kate Yah..haha..

1.BERIMAN
bkn nak same dgn Kakyah, tapi mmg sume org ade desire nak teman yg bole membimbing mendapat kebahagiaan di akhirat..sape tamo?Sejahat2 org tu pun..dia nak gak teman yg baik..kan?As, mmg susah nak cr lelaki yg betul2 baik & beriman..Kalo ade, silalah angkat tangan dan isi borang pencalonan utk dipikir2 dlm 203 taun lagi..haha

2.COMEL
hahaha...aku nak lelaki yg ala2 chinese-look gitu..(tapi kataf kate, selalu ape yg kita nak x dpt..)jd aku x la mengharap sgt..taku2 dpt lelaki yg terbalik dgn ape yg aku nak..Taste aku bese2 je..nak yg rupe mcm Hyun Bin, x pun Kwon Sang Woo, x pun, Song Seung Hun dan abg Pizza yg dah lame menghilang(aku je bajet2..)huhu..

3.MEMAHAMI
Cukopla ade sense...tau bile nak wat lawak, bile nak kene tego, bile nak ngesot2..haha..manusia ni x perfect jd bkn setiap mase aku akan jd baik(& aku bkn baik pun)...tp aku sgt suka utk memahami org lain w/pn kdg2 x berjaya..(aku yg bercita2 nak menjadi Pakar Sakit Jiwa)

4.SETIAKAWAN..eh silap..SETIA
X nak ah kejap2 dgn yg nih, kejap2 yg tu. Bile dah boring, tukar selera mcm tukar baju..Mmg org kate akhir zaman ni wanita kene terima utk bermadu. Tapi aku x nak jantan yg pikir utk memadukan aku utk kepuasan nafsu je..& yg ckp "ikut sunnah"..kepala hotak ah..bende lain x nakn ikot sunnah, yg nih yg nak diikotkan.Solat pun x pakai baju..ikot sunnah la tuh..

5.TAK SUKA MEMUJI
Aku ni dikenali dgn org yg cpt perasan, tp dah jd kebal stlh mak asek puji2 aku jd perasaan perasan tu dah x kuat sgt..sikit2 je la..haha..tapi bg aku lelaki yg suke mengayat nih menunjukkan betapa hipokrit nye dia..haha..bak kate org,'Org yg memuji diibarat sblh kaki di syurga, sblh kaki di neraka'..kenape?Pikir sendiri..nnt dah pikir, bgtau aku..biar aku xplain kan..

6.PROTECTIVE
Nak yg mcm Rain..haha..caring la dlm masa yg sama..tataw nak ckp ape..

7.(penat la nak pikir)PANDAI kot..
Aku mmg jahil, jd aku suke berkawan dgn org yg byk elmu..bole la aku cilok2 serba sedikit elmu2 dia yg byk nih..lagipun, nnt anak2 aku dpt gene bijak2..haha..(nakai betol)

8.X PANDANG POMPUAN MURAHAN
haha..jadi aku nak jd mahal..$but money can't buy me$...bayar aku dgn keikhlasan baru aku nak akan bg tiket.wahaha..

bajet btol..mcm la ade org nak kat aku..Aku mmg x pikir2 nak membina tangga utk rumah..(w/pn aku slalu ckp kat famili aku , aku nak kawen lps SPM,,melampau betul..tp mmg x pikir lagi..nak berkapel2 pun x kot..ade la kdg2 rase mcm nak rase cane kapel2..tp aku kene kuat membezakan love & desire...x leh jd lemah..wahaha..jgn gelak kan aku..nnt aku malu..(*-_-*)

Nak tag sape..tamo la..aku x de kwn yg ramai utk meng'tag'..huhu..sedih2..

Dah Kakyah..dah siap!!

No comments: