Wednesday, 14 November 2007

PMR '07 KL united..[-_-"]

Hari ni ari Rabu...Sepatutnye aku ade kat skolah lagi(SEPATUTNYA)..tp aku pun tataw knape aku tetiba ade kat sini..dpn laptop menaip bende alah nih...Lagi 2 ari je lagi aku nak abeskan sesi skolah taun 2007...sedih ah gak..Tp Hyun Bin punye pasal..aduih..(Snow Queen nak abes esok, pompuan tu nak ninggal dah)Aku pun balek..wahaha...nak tinggalkan kwn2 aku..kenangan 2007 x kan aku lupe..huhu..
Awal taun 2007...aku dikejutkan dgn pendudukan blok dirombak
aku, Zati dgn Wan stay..
yg laen sume pindah..SUME..
mmg sedih giler bile dpt tau tuh.
Mase perjumpaan pertama kat Musolla tuh,
aku rase mcm nak nangis..aku rase mcm nak merayu pindahkan aku skali...
tempat yg sama, tp keadaan yg berlainan...
nak seswai kan diri dgn bdk2 yg aku x beberapa rapat..mmg susah.
But I used 2 try..
aku sembunyi kan sume kesedihan + kekecewaan dan berborak2 kosong dgn kwn2 dorm aku, Ell, Sheppy dgn Nina
Mmg aku kenal dorg dulu..tp x rapat ah..
BTW, bkn aku sorg yg terkejut + sedih(ckp mcm aku je sorg terseksa..huhu)..
sbnrnye sume..
x kesah ah batch mane..
sume sedih sbb kene berpisah dgn kwn2 mcm nih..haha..
Time tu sume salahkan warden2 yg buat keje nih...

Tu la org ckp, Setiap kesulitan, ade kesenangan..
Setiap kesedihan, diselit kegembiraan..
Lame2 aku pun dpt biasakan diri dgn perangai 'kwn2 baru aku'..
malah kdg2 aku rase lebih gembira bile dgn dorg berbanding kwn2 lame aku...
teringat la peristiwa yg bangang2...dan keje gilerkyeorg...haha...
x kesah ah kat dorm ke..
kat bilik study..

Kat dorm,
kteorg mmg x rapat kalo kat luar dorm.
Ell, Sheppy dgn Nina..kelakar ah dorg nih..
Mlm2 balek dorm je, ade2 je bende2 nak ckp...
aku dpt mcm2 sumber dr dorg ah..
ade skali kteorg buat dajal kat minah nih...
(..................sila isi tempat kosong dgn jpn yg betul...................)...
x perlu distorykan sbb takut menyakitkan ati mane2 pihak..huhu...
kisah tu kteorg x kan lupe ah..
psl mende tu ah kteorg jd maken rapat..huhu...
sampai tido pun lbt..
ye ah..kalo nak bandingkan dgn bdk2 dorm laen,
time tu bbdk f3 sume fulun studi
ade yg bersengkang mata..
Kteorg?Huh, dah abes borak2..tido ah..
kteog mmg jarang gle nak naik dorm ngaji...
bile dah naik, kene pulak perli dgn bdk2 junior..
PaNaSonic je kteorg..
.sbb tu ah malas nak naik..
(alasan je tuh, sbnrnye mmg malas nak ngaji..nakal betol)...
bangun pagi..
jgn ckp ah..awal taun baik je..pukul 5.30 x silap aku..
tp..x sampai tgh taun, kul 6 ah jawabnye...
kalo x pun, kul 6.30.mmg dah bese..sampai skrg pun...

Tu kat dorm,
ni aku nak cte psl bdk2 kat bilik study..
mcm2 ragam..aduih..
penin kpale otak woo kalo lame2 dgn dorg...
bole jd gile..
Yg slalu buat kecoh,
Sape lagi kalo bkn kembar tu..Mira & Mida...
Yg slalu buat kontra secara x sedar,
Pana ah..suke sgt menjerit, melatah pun dia jugak..
Syue ketua bilik study yg ber'kaki' lebar
X abes2 buat lawak bodoh dia tuh...
KB kteorg yg isk2..
Teha, byk mengajar aku 'cara2 melanggar peraturan'.
& juge kwn lepak kat asrama..
Org yg plg aku respek,Fatin Filz
Byk membantu & alim2 yg otai2..
Mama kteorg sume, Mama Nas..
Sensitip org nye, X silap2 air mata megalir tetiba..
Kwn2 KP aku,
Zati da Nyunyu,org yg x berperasaan
dgn Fast, asek nak ngejek aku dgn ' R' je
Sheppy,bljr mmg no 1 bagi dia..
kat mane2 asek studi je..
Nina yg x abes2 dgn 'jelingan TAJAM' dia tuh..
pandang skali bole menangis dibuatnye.
E.G pgg title bdk plg COMEL,
Sume org senang dgn kecomelan dia..
Diam2 ubi berisi, ni ler Kelly Bonito..
X kenal, maka x cinta..
Org yg suke memalukan dirinya,& ckp mmg merapu..
tu ler Ammar,tp ttp kwn baik aku..
Bdk2 kelas Hamzah yg sentiasa serius mcm,
Umi..tanye spatah,jwb beribu2 patah..
Fizha..lembut org nye..& baik sgt2..
Che-on dgn Pa-ein bile dah bersama,
tgk dr jauh mcm org giler..
Syida, duk dpn aku...dia studi buatkan aku 10-sion,
Wan perangai ade mcm keibu2an..
W/pn badan kecik mcm lidi..
Ell sblm masok bilik studi mesti bebel,
"ni sape yg x susun kasut nih?"..
Sume org nak jd mcm Alin,
lembut, baik & pandai...
No-are terkenal dgn kedekutnye..
haha, jgn marah..
X lupe gak kat bdk2 yg x sempat bersama2 mengharungi badai sblm PMR,
Timah, Saadiah, Senah, Ain AJ..
KEBISINGAN KORG X KAN AKU LUPA!!

er..ni bkn seloka ek..aku pun x reti nak buat...itulah perangai2 bdk2 bilik studi KL..Tp, bile time bljr...mmg diaorg bljr dgn fulun..aku maseh teringat malam sblm PMR, mmg bising giler, ade pulak ckp ade pontianak lalu..sume menjerit bagai nak rak..Bdk2 batch laen sume pelik dgn kteorg,"Diorg ni x bljr ke?". Ade yg ckp batch f3 taun ni slumber giler..mcm rilek je..x studi je..
haha...tataw la..papepun, aku nak mintak maap kalo ape yg aku merepek nih ade yg menyakitkan hati korg...Artikel ni mmg berkenaan yg idop & mukin x de yg tidak idop..mintak maap lagi ek, kalo ade yg terkutuk..Salam Ukhuwah..PMR 9A's in OUR hand!!doakan!


I will crazly miz them...huhu..

No comments: