Tuesday, 18 December 2007

My holiday?Cuti?bosan2..

Masa yg berlalu terasa begitu sekejap. Dah lame dah aku x update blog nih. Nak kate aku bizi pegi bercuti..idok jugak. Aku mane pegi cuti jenjalan mcm korg2 nih. Ade laa kot ari tu, tu pun teman mak aku buat survey [keje laa] kat Daerah Kerian, Perak. Tapi tu bkn bercuti..huhu..oh, ye laa. Aku tau nape, sbb aku dah jarang main tenet lama2. Kakaf kene bwk laptop pegi opis [komputer dia kat opis rosak] jadi aku otomatisnye akan ikot mak p keje. Ye laa, dr aku tataw nak buat ape kat umah, baik aku ikot mak aku pegi opis. At least, ade laa time aku bole jln2.

Aku maseh begini. X de perubahan pada diriku, tapi aku ade azam baru [bkn azam tuk tahun baru, tp azam utk diri sendiri]. Huahuahua. Azam yg aku kategorikan kali ni sbg misi. Misi 000. Dan aku tgh dlm proses. Dan npknya segalanya berjln dgn lancar & baik. Alhamdulillah. Tapi kdg2 aku takot aku mudah menjadi lemah & teros terjatuh. Moga2 idok laa..doakan Iman aku kuat..[x phm, buat2 je phm. Sbb aku x nak storykan kat sini]

Cuti kali ni, aku x p cuti [mcm aku ckp td]. Jln2 dgn kwn2 pon idok. Tapi ari tu aku cilok Dayah balek umah. Dah tu je aku bole buat. huahuahua. Mse aku & kataf amek Dayah, kitaorg teros p umah kwn Kakaf kawen, sbb kat umah x de org. Lps tu, kitaorg tgk wayang kat Sunway tapi dgn Kakaf & kwn2 laa, cte Echanted. Kelakar2...x tahan aku. Ingatkan cte tu mcm bodo2, mmg bodo tp lawak x bole blaa..best ah gak. Sblm tgk wayang tuu mmg byk mase, jadi aku dgn Dayah usha org main ice-skating sbb cdg2 nak pegi nnt2 dgn kwn2 yg lain. Malu gak tgk org yg x reti. Tp tgk org yg pandai main pun bes gak. Gelak2 kan org yg x reti main membuatkan kitaorg takot utk main skating sbb takot nnt kitaorg pulak yg kene gelak. Dayah duk umah aku 3 ari. Cukop laa 3 ari utk membuli Dayah [padan muka..kuang2..] Dr ari Sabtu sampai Senin.

Ari esoknye, kitaorg p umah Pak Ngah kat Lagong. Kakaf suro bwk baju spare, mane laa tau nak berendam kat sungai ke..kan2? Tp kitaorg x bwk..sbb kitaorg tgh jd org jepun [xphm,buat2 x phm tapi jgn tanye]. Tapi sampai kat Lagong, ktaorg main rendam2 kaki. Pwuh...mengasyikan..air sejuk! Timbul laa rse menyesal sbb x bwk baju spare. Kakaf dah rendam abes dah. Jeles aku tgk. Tapi x pe, rendam2 kaki cukop laa. Tgh sedap2 lepak dgn tenang tanpa gangguan..tetiba ade 2 van dipenuhi lelaki2 berserban turun. Sume bdk2, bdk skolah laa kot. Tp ade org tua [slh sorg yg bwk beg] pakai jubah putih dgn serban jugak. Kitaorg relaks je laa. Sbb ingatkan diaorg nak p tpt lain. Alih2, sume bdk2 tu serbu tpt kitaorg. X ke tensen kitaorg? Nak blah pun susah. Dipenuhi dgn bdk2 tu. Sabau je laa. Tp akhirnya berjaya laa jugak..

Kat umah aku, x de aktiviti bes yg kitaorg buat..tu je laa. Duk umah, sembang2, umpat2 org sana sini, merepek2. Dayah mesti bosan dgn aku sbb asek cte psl 'bdk tu' tapi anyway, thanks Dayah..sbb aku dah cte mcm2 kat ko, jd aku dah lebih yakin meneruskan perjuangan aku.[org yg x phm, buat2 laa mcm x phm]...

Ari jumaat mingu lps tu, [mingul lps laa]...Aku dgn Kakaf tgk lak cte Alvin & the Chipmunks kat Sunway gak. Kakaf tensen je sbb terpakse tmn aku tgk cte bdk2 nih. Tp cte niu kelaka gak. X tahan aku, chipmunks menyanyi. Huhuhu..Tp cte Echanted lagi bes laa.

Tu je laa kesah2 menarik cuti aku. Agak membosankan. Ade gak mase jln2 dgn mak pegi beli baju skolah [yay, aku pakai baju putih taun dpn!!]. Aku beli beg baru. Huhu, wane itam..bajet2 nak jd simple laa. Lupe lak, mase Sultan Selangor punye besday, aku dgn kakaf & kakyah jln2 kat mid. Konon2 nak shoping laa. Kakaf laa shopin kasut. Aku pon..huhu...dibelanje kan oleh kakaf. Mcm2 gak pekare2 merepek berlaku, tp x nak aku tuleh, sampai esok aku x abes. Tu je laa..huhu..

Sekian..

No comments: