Saturday, 26 January 2008

Berpisah & Bertemu adlh kerana-Nya..

Dah lame x update..
Sejak amek result..
aku lgsg x de idea nak tuleh ape..
nak bg tau result pon..
laa..org dah tau..
bg yg tataw..
aku berjaya dgn Alhamdulillah..
ini sume rezeki yg Allah bg..

Skrg nih dah 3 mingu masok skolah..
aku dah fom 4 beb!
blaja mcm2..
cultureshock giler..
dah ah x de mood nak wat omwerk..
susah!!!

Mase mule masok2 sesi skolah ari tu..
sume hepi giler jumpe kengkwn..
mcm2 nak story kan..

Tp skrg, sume sedih..
bahang perpisahan tlh dirasai...
Smlm..twrn SBP dah kuar..
Aku dpt SBPI Temerloh..
dgn 4 org yg len..
ade laa yg dpt Sabak Bernam..
Rawang,
Gombak..
Tp yg ramainye dpt KISAS..
9 org..
slh sorg dr tu..
kwn baik aku..

Dia...
w/pn aku slalu buli dia..
marah dia sbb kdg2 dia miang..
kutuk dia..
tp dia tetap nak kwn dgn aku..
dulu aku x pecaya kwn sejati..
tp dia mmg sahabat sejati..
Kemana2..dia temankan aku..
Ajar aku men badminton..
w/pn aku x reti nak serve pon..
Teman aku berlari..
lembab mane pon aku..
dia sangup tungu..
dia ajar aku mcm2..
x terkira..
reli gonna miss her..

Mcmmane pon..
dia ttp akan pergi..
Mak & ayah dia bercita2 nak masok kan dia kat situ..
masakan dia nak hampakan hrpn mrk..
semata2 syg kan kwn?

Aku phm..
'berpisah & bertemu adlh kerana-Nya'
Berpisah adlh menyeksakan..
tp kita kene sedar..
sume yg kita milik adlh milik-NYA..
kita hanya meminjam..
1 ari..
kita yg akan dikembalikan..
maka redha laa stiap perpisahan yg blaku..


dedicated to : SYAHIRAH MOHAMMAD YUSRI a.k.a Syewe, Syeba..

Brothers - Untukmu...

No comments: