Sunday, 21 September 2008

Ehem2, Dr. Cinta

Em
biar aku kira berapa kali aku tak tidur dalam tahun nih..
tahun ni,
aku mencatatkan 2 kali rekod!

(mewarisi Fais, oh, Fais..bergaya tak Et?)

Kali ni
aku tak tidur sebab buat marathon
haha
marathon menghabiskan dvd cerita Princess Hours
hahaha..
kalau lah aku marathon khatamkan al-Quran
kan bagus gitu?

Tapi kes ni,
dikecualikan eh..

Aku kini sangat berduka
sebab tak dapat tengok episod last
ARGH!
tensen ah nih!
Ni Kelly Castle punye pasal laa nih
"eh, oh..Cd ke-24 tertinggal kat umah.."

aduh,
pada awalnya aku ingat cerita ni cerita bodoh
tengok si Chae-kyung yang berumur 19 tahun
tapi perangai macam bdk darjah 6
tapi bila aku dah menunutun semua cerita ni
aku teringin buat beberapa kesimpulan

ehem2
tapi sila jangan gelak kan Et ye
terutama Nal & Yah
sebab aku nak berfalsafah pasal cinta

love is subjective
bagi orang ni, cinta ni macam makan aiskrim
ade pulak kate, cinta benda paling penting dalam hidup
tapi aku tak nak bebel "what is love is?"

aku nak utarakan satu persoalan
yang aku sampai sekarang tak paham
uhuk2
dulu aku pernah tanya mak
"kenapa mudah berubah hati?"
aku memang tak paham langsung
aku kanak-kanak yang baru melihat 1/4 dunia
tak
mungkin tak sampai 1/4 lagi
tapi bila pikir & pikir

satu je sebab
sebab kita manusia biasa
yang sentiasa perlukan belaian
tak kira keras mana hati

walaupun mulut boleh janjikan macam-macam
"aku tak kan tinggalkan kau"
"u go, I miss U,
I go, U miss me,
If U don't go, I touch & go"
(ehem2 tu hanya lawak yang tak jadi)
acewah~

tapi bila betul dah kene tinggal
dah sunyi
sebab tu mudah berubah hati

haha
ape laa aku nih
cakap benda yang semua orang pun tau
haha

ok2
aku memang tak berbakat nak jadi dr. cinta
huh
(tapi aku dah berusaha [*x*])

kita ada kuasa untuk melakukan apa yang kita nak kat dunia nih
"we have the power"
untuk mendapatkan cinta sekalipun
tapi satu je benda yang kita tak bole halang
jodoh
it's God's work,
ape yang kita tau?

oleh itu,
usahlah bersedih wahai kawan2
dunia masih luas
ayuh bangun!

(nasihat utk aku nih)
sbb cintaku tak berjaya
ahaks~

1 comment:

syewe said...

aku respek ah ngn ko...kalo r dr dulu aku tpk mnde yg same...skg bru nk pk...bengong...tp bez pe...jd single tu mmg manis...n dkelilingi kwn2 yg ramai n setia tu lbh bmakne...hehe....