Thursday, 31 December 2009

Kingkong

Hari ni 31 Disember 2009 eh?
Tipu
Esok 1 Januari 2010?
Tipu


Aiseh, azam tahun baru langsung takde. Teruk betul lah, kalau awal tahun dulu berazam macam-macam. Kena study lah, taknak bercinta, taknak tengok tv, nak jadi beriman sikit dan bla bla bla. Tapi untuk tahun 2010 esok, apa aku nak berazam? Emosi aku tak stabillah, bukanlah kerana PMS tapi sebab peristiwa-peristiwa yang berlaku sepanjang 2-3 minggu nih membuatkan aku lupa hari ini hari terakhir untuk tahun 2009. Sungguh, pastas, cekap dan efisyen! Tak, maksud aku, semua berlaku dengan sekelip mata. Aku sendiri tak percaya. =D dan secara tak langsung, tanpa orang lain sedar. Aku sebenarnya dah berubah. Ye, aku dah jadi lebih gila! Hahahaha. Entah kenapa sejak kebelakangan nih, aku suka kutuk orang lain, gelakkan orang lain kat dalam fb. Entah bila mulut aku nih belajar nak bercelupar. Entah apa-apa entah! Memang seronok gila bila kita sorokkan kesedihan bertopengkan kegembiraan. Syok babe, syok! Ok, memang tak baik pun. Aku tau, tau dan tau.

Sumpah aku malas gila tahap kingkong sekarang nih. Punyalah semangat tahap anak kingkong aku nak cari kerja sebelum exam habis lagi. Sekarang? puhhh. Malas nak komen. Tengok, nak komen pun jadi malas. Semangat gila hari tu buat ekspedisi yang dianjurkan oleh aku dan pesertanya aku sendiri jugak. Sekarang, nak bangun dari katil, haram! Nak ambil kelas memandu, aku malas! "lepaklah lepak, cuti kan lamaaaaa". Tak, aku selalunya tak macam nih. Bila lah semangat aku nak kembali? Oh semangat, pulanglah kau padaku~ Hari ni hari khamis, hati aku jadi sayur tiba-tiba. Maksud aku, sayu. Bukan sebab esok 1 Januari 2010 dan hari ni 31 Disember 2009. Takde kaitan langsung. Hahaha.

Sejak malam semalam, nak tidur mesti aku gelak yang tak boleh kaver punya. Lawak bodoh je bukan lawak antarabangsa pun. Tengok mak kacau Kakyah main internet pun aku boleh gelak guling-guling atas katil. Nal buat lawak lagu Kiss and Say Goodbye yang "I'm gonna miss you, I can't lie" --> "saya akan rindu awak, saya tak boleh baring" pun aku ketawa berdekah-dekah macam Nal tak pernah buat lawak pasal tu je sebelum nih. Apa yang seronok sangat nih? Haa, ada lagi. Sejak kebelakangan ni, aku makan dengan begitu banyaknya setelah beberapa hari aku hilang selera makan. Sumpah, lapar yang rasa nak makan kingkong. Sekarang pun dah berbunyi-bunyi, "mau, mau, mau". Oh lepas tu aku dah kencing dalam kuantiti yang banyak! Gembira sekali. Hahahahahahaha. Apa yang gembira sangat nih?

I deserve to have the laughter too

Ikut tahi mak kingkong lah kalau korang nak kutuk aku. Kata-kata ini khas untuk Nal, Kakyah. Kutuk puas-puas. Aku jiwanglah, angau, heart-broken. Aku kisah apa? Maksud aku, aku malas nak amik kisah. Aku cuma nak rasa gembira, gelak dan senyum. Aku dah penat menangis belakang orang pastu kaver dengan gelak macam orang gila. Ikut mak laa nak tanya, "kenapa Et kena menangis?". Sebab aku manusia, bukan robot mahupun superman. "Aku bukanlah superman aku juga bisa nangis" Walalalala. Dear, time will heal most anything. Kau kena jadi keras hati, apakata kau jadi robotlah aje lah. Hahaha. Nebamind, feel the pain, appreciate the pain. =)

Aku ok lah. Tiba-tiba aku rasa bangga dapat tulis post tanpa rasa segan-silu. Dengan begitu berterus-terang. Ahhhh~ lega macam berakkan kingkong.

3 comments:

Una's said...

hak3...

Anonymous said...

yup
time will heal most thing ~~
just be tough by the time
hehe

Lt. Danny Rock said...

thats the way is should be done ~